FAKTA

NKT

Grundades 1891 och är en global pionjär inom kabeltillverkningsindustrin, med mer än 3700 anställda jorden runt. I Sverige har NKT ett toppmodernt fartyg som jobbar med off-shore-installationer av högspänningskablar.

Rätt planerare på rätt plats

Planering är av högsta prioritet i långa projekt. Företaget NKT jobbar ofta i projekt som spänner 4 – 5 år, och de anlitar oss på XER för att hitta rätt personal till uppdragen.

– Ett projekt är lyckat när det är levererat i tid, på budget och med hög kvalitet. De här tre framgångsfaktorerna måste hela tiden balanseras för varje projekt, och XER är med oss genom hela processen, säger Alessandro Parisi, Head of Project Planning på NKT.

XER har ett löpande samarbete med NKT: vi förser dem med konsulter för att täcka upp personalkravet som krävs för att färdigställa stora projekt i tid. XER är ansvariga genom hela processen: vi hittar, intervjuar och presenterar kandidater. Vi gräver djupare än traditionella bemanningsföretag och vet exakt vilka krav vi kan ställa när vi letar personal. Efterfrågan på skickliga planerare är stor: under de två senaste åren har hela fyra positioner på NKT fyllts av konsulter från XER.

När det ska planeras så här storskaligt är det av yttersta vikt att personalstyrkan har den senaste expertisen. NKT använder sig därför av XERs utbildningar för att säkerställa att personalen har de rätta kunskaperna och verktygen för att jobba med stora och krävande projekt. Våra skräddarsydda utbildningar gör komplexa ämnen roliga, intressanta och enkla.

– XER kommer in med expertis, konsulter, utbildning och de planeringsverktyg vi efterfrågar. Och de svarar alltid i telefonen när vi ringer, säger Alessandro.

Tillbaka till översikt «